Wereldrecord: grootste eierbal

Pagina

Op woensdag 24 juni wordt in Groningen een recordpoging gedaan om de grootste eierbal ter wereld te maken. De eierbal, een populaire Groningse snack, zal van een struisvogelei worden gemaakt. Aan het einde van de middag wordt de reuze-eierbal in de frituur van Friet van Piet gegooid.

‘Het idee ontstond in de snackbar,’ legt Jeanine Duijst uit. ‘Ik zat met Steven en Gerben een eierbal te eten. En die hadden we eigenlijk binnen een paar happen op. Die ballen zijn veel te klein!’

EierbalSamen met Steven Smit en Gerben Kamphorst gaat Duijst proberen het wereldrecord te verbreken. ‘Er is nog nooit zo’n grote eierbal gemaakt, dus het wordt wel spannend of het lukt,’ zegt Kamphorst. ‘Vooral het ei goed gaar krijgen, dat wordt een uitdaging.’ Een struisvogelei moet tussen de 1,5 en 2 uur koken voordat het gaar is.

‘Daarna gaat de bal bij cafetaria Friet van Piet in de frituur. Zij hebben namelijk jarenlange ervaring in het maken van een Groningse eierbal,’ zegt Smit. Als de eierbal is gelukt, dan kan het hele cafetaria een hapje proeven.

Je bent van harte uitgenodigd in Cafetaria Friet van Piet (Meeuwerderweg 112, Groningen) op woensdag 24 juni om 17:00 uur. Dan gaat de eierbal de frituur in.

In de media:
Sikkom
RTV Noord
OOG Ochtendshow (24 juni, uur 2, 45:00)
Simone FM (Typisch Anton, 8 uur, 20:00)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s